Text Size

Naučili smo nešto za budućnost

Najjednostavnije bi nam bilo provesti Projekt u Gradu Zagrebu, u nekoj od prepunih škola. Ali ne mi smo poput emisije HTV-a plesali po rubu znanosti. Krnjak, Vojnić i Topusko Općine su to u kojima je rat, iseljavanje i zamjena stanovništva ostavili tragove. Prije ratna situacija u školama je bila prenapučenost, a sada je sve manje učenika prvih razreda. 

Opširnije:Naučili smo nešto za budućnost

Nauči za budućnost 2018/2019

Cilj projekta je potaknuti darovite i zainteresirane učenike za  radionice kriptografije, elektrotehnike i robotike kao  orijentacija za odabir buduće profesije.
 
Projekt provode 
 
zaposlenici, stručni suradnici i volonteri Otvorene računalne radionice „Svi smo protiv“  Zagreb, 
 
u partnerstvu s Udrugom za promicanje tehničke kulture „Mehatronik“ Zagreb.
 
u
 
 
 Općina Vojnić: Osnovna škola Vojnić
 
Ovaj projekt sufinancira Republika Hrvatska
 
 
 
 

Završna svečanost

Zavrsna139

Završna svečanost povodom završetka provedbe projekta „Nauči za budućnost“


Završna svečanost održana je u OŠ Vladimir Nazor Topusko Školska 12. u utorak 15. svibnja 2018. Provedbu projekta odobrilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Projekt su provodili udruga ORR“Svi smo protuv“ iz Zagreba u partnerstvu s udrugom za popularizaciju tehničke kulture „Mehatronik“, OŠ Vladimir Nazor Topusko i OŠ Katarina Zrinski Krnjak. Uz navedene provoditelje podršku su pružile i Općina Krnjak i Općina Topusko, kao i županije Karlovačka i Sisačko-Moslavačka. Više od 60 učenika iz obje škole pohađali su: Radionicu Elektronike i Robotike, kao i radionicu Kriptografije i upotreba 3D olovke. Projekt će se nastaviti online, postavljanjem pitanja i odgovorima voditelja. Kroz projekt su educirani i nastavnici koji će nastaviti provoditi projekt s novim učenicima. Učenici, nastavnici i brojni uzvanici bili su vidno zadovoljni onim što su naučili ali i poklonima koje su dobili. Obje škole dogovorile su nastavak suradnje tako da je novi susret dogovoren u Krnjaku za dan škole. Ovim putem se zahvaljujemo Ministarstvu znanosti i obrazovanja što su nam omogućili da prenesemo znanje mladima i tako im otvorili nove mogućnosti i pomogli u profesionalnoj orijentaciji.